C-Auto d.o.o. - ovlašteni distributer i serviser vozila marke CITROËN za Republiku Srpsku.

Aktuelnosti iz C-Auto

Citroën predstavio C5 X

06.jpg

Citroën predstavio C5 X koji kombinuje limuzinu, SUV i karavan

Citroën predstavlja C5 X, redizajniranog predstavnika segmenta cestovnih krstarica autentičnog izgleda koji predstavlja spoj limuzine i karavana, odnosno inovativno rješenje u potpunom skladu s tradicijom francuske marke.

Ova potpuno nova vrsta modela C5 dostupna je s benzinskim ili plug-in motorom te se ističe potpuno novim dizjnom i koncepcijom.

Tako je novi C5 X prvo vozilo na svijetu u koje je uveden aktivni ovjes Citroën Advanced Comfort, koji dodatno pojačava dojam vožnje kao na letećem tepihu, što je iskustvo koje je usko povezano s tradicijom vozila CITROËN. Zahvaljujući prostranoj unutrašnjosti opremljenoj prepoznatljivim udobnim sjedalima Advanced Comfort i neusporedivoj prostranosti, posebno u drugom redu sjedala, ovo vas vozilo mami da u njega sjednete i odete na putovanje.

Njegov povišeni položaj dobiven je povisivanjem podvozja u usporedbi s tradicionalnom limuzinom i točkovima velikog prečnika od 720 mm na kojima su postavljene 19-inčne gume "Tall & Narrow" na većini verzija, čime se dobiva povišeno vozačevo mjesto koje garantuje veći nivo sigurnosti i bolju preglednost, a to je obilježje koje kupci SUV-ova izuzetno cijene.

Međuosovinski razmak od 2.785 mm najavljuje izvrsnu prostranost u zadnjem dijelu vozila, a osim toga tu su velike vanjske dimenzije: dužina od 4.805 mm, širina od 1.865 mm i visina od 1485 mm, što ga čini istinskim predstavnikom segmenta D.
Prtljažnik posebne obrade i obujma od 545 litara u potpunosti ispunjava očekivanja kupaca koji vole karavane. Izvedba s plug-in motorom uz način rada ë-Confort za svakodnevnu električnu vožnju dodatno naglašava osjećaj bezbrižnosti tijekom vožnje.

Osjećaj udobnosti u vozilu se povećao zahvaljujući naprednim tehnologijama koje pojednostavljuju vožnju, kao što su prošireni head-up zaslon, brojni sistemi za pomoć u vožnji koji smanjuju mentalni napor vozača (poput sustava Highway Driver Assist), novi interfejs za komunikaciju i zabavne sadržaje koje se sastoji od središnjeg ekrana osjetljivog na dodir visoke rezolucije od 12", funkcije prepoznavanje prirodnog govora i prikazivanja informacija pomoću widgeta koji se može prilagoditi vlastitim željama, baš kao na tabletu.

C5 X također nudi motor pogodan za sve namjene, za svakodnevne obveze i za neplanirane situacije, bez ograničenja i uz potpunu slobodu, a to je plug-in hibridni motor. Taj motor snage 225 KS pruža zadovoljstvo pokretanja motora i ubrzavanja u potpunoj tišini, a da pritom ne dođe do emisije ijednog grama CO2, s mogućnošću vožnje više od 50 km u potpuno električnom načinu rada (ZEV), a domet u električnom načinu rada prilagođen je uobičajenim svakodnevnim vožnjama korisnika te se može postići brzina od 135 km/h.

C5 X bit će dostupan u verzijama s benzinskim ili plug-in motorom, a počet će se prodavati na evropskom tržištu krajem 2021. godine.