C-Auto d.o.o. - ovlašteni distributer i serviser vozila marke CITROËN za Republiku Srpsku.

Aktuelnosti iz C-Auto

Novi C4 i električni ë-C4

01.jpg

Citroën predstavio novi C4 i električni ë-C4 u Bosni i Hercegovini

Citroën je, zbog epidemioloških mjera, za tržište Bosne i Hercegovine održao online premijeru novog C4, a osim imena nova kompaktna limuzina zaista ima malo toga zajedničkog sa svojim prethodnicima. Ova francuska marka uspjela je još jednom izaći iz zacrtanih okvira i ponuditi vrlo poseban i originalan kompakt koji se ističe izuzetnom praktičnošću ali i vrhunskom tehnologijom.

Nakon ofanzive sa SUV modelima obilježene uspješnim lansiranjem modela C3 Aircross i C5 Aircross SUV (300,000 i 200 000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017.), Citroën se priprema za novu važnu etapu sa snažnim povratkom na tržište limuzina. Kompaktne limuzine igraju važnu ulogu na evropskom tržištu i predstavljaju gotovo 28% prodaje C segmenta u 2019. godini.
Novi ë-C4, 100% ëlektrični i novi C4 udovoljavaju svim očekivanjima segmenta, nudeći moderan koncept prepun karaktera prilagođen današnjem svijetu. 100% električni, benzinski ili dizelski, ovo je nova generacija kompaktne limuzine Citroën inspirirane kupcima i njihovim načinom doživljaja automobila, a posjeduje sve kvalitete za protresti segment koji se obnavlja.

Novi ë-C4, 100% ëlektrični i novi C4 su isti moderan i tehnološki automobil dostupan s 3 različite energije: 100% električni, benzinski ili dizelski kako bi omogućio kupcima izbor efikasnih motora koji najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Novi ë-C4 -100 % električni je 5. u strategiji elektrifikacije marke Citroën, nakon modela SUV-a C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer.

Citroën i kompaktne limuzine, to je priča o uspjehu od prvog C4 iz 1928. Bogata historija koja uključuje GS, izabran 1971. Evropskim automobilom godine i koji ove godine slavi 50. rođendan. Radi se o liniji automobila koja je prepoznatljiva po svom karakteru, udobnošću i držanju ceste kroz desetljeća: C4-1928, Ami 6/Ami 8, GS/GSA, BX, ZX, Xsara, C4-2004., C4-2010. i C4 Cactus.
Kako bi povećali svakodnevnu toplinsku udobnost, čak i u najekstremnijim uslovima, novi ë-C4 - 100% ëlektrični i novi C4 nude:
 • grijano vjetrobransko staklo i upravljač, novo u gami Citroën,
 • grijana sjedala, sprijeda i straga,
 • automatski dvozonski klima uređaj s dvostrukim komandama za jednostavnije korištenje:
  • fizičke komande na prednjoj središnjoj konzoli,
  • digitalne komande na dodirnom zaslonu,
 • ventilatori za zrak na središnjoj konzoli straga za putnike straga.
Posebna pažnja posvećena je skladištenju unutar automobila. Dizajn, temeljen na programu Citroën Advanced Comfort, oslobodio je što je moguće više prostora. Ne manje od 16 pretinaca za odlaganje s ukupnim volumenom 39 l za veću svakodnevnu praktičnost s inovativnom i praktičnom opremom koja udovoljava sve većim očekivanjima svih putnika, kako sprijeda tako i nazad.

Novi ë-C4 -100 % električni i novi C4 nude posebnu dimenziju udobnosi koja uzima u obzir sve kriterije: udobnost u vožnji koja je osigurana progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort; udobnost življenja zahvaljujući unutarnjem prostoru i praktičnim detaljima koji uključuju jedinstvenu inovaciju za putnike kao svjetsku premijeru; unutarnji mir radi mirne i svijetle unutrašnjosti; udobnost korištenja zahvaljujući dobrobiti tehnologije i svakodnevnoj pomoći. Naglašene su kvalitete novog 100 % električnog ë-C4 ë-Comfort: tišina rada, fluidnost, užitak u vožnji.

Široka i ugodna sjedala Novog ë-C4 - 100% ëlektričnog i Novog C4 odmah pozivaju putnike za se smjeste u vozilo. Pružaju ugodan osjećaj udobnosti, blagostanja i podrške, dajući putnicima osjećaj da sjede u naslonjaču, dobro izoliranom od ceste. Sjedeći više nego kod konkurencije zahvaljujući uzdignutom držanju, putnicima je garantirano da vide dalje i mogu se mirno suočiti s cestom.

Kompaktna limuzina mora biti višenamjenski automobil koji može sve napraviti. Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nudi i kompaktne vanjske dimenzije za obavljanje svakodnevnih zadataka i velikodušan unutarnji prostor, zahvaljujući posebice međuosovinskom razmaku od 2,670 mm, koji je jedan od najdužih u segmentu i ima odličan prostor za koljena nazad, Best in Class (198 mm). Vanjska širina od 1,800 mm, omogućava velikodušno smještanje tri osobe nazad - 1,380 mm širine u ramenima i 1,440 mm u laktovima.

Uz velikodušan prtljažnik od 380 litara koji je jednostavan za korištenje zahvaljujući ravnom pragu (715 mm), širokim izrezima i ravnim stranicama, Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 su pozicionirani u središte segmenta i mogu se prilagoditi individualnim potrebama. Za više praktičnosti, podnica u dva položaja omogućuje podjelu prtljažnog prostora u odjeljke i omogućava ravan pod kada su sjedala spuštena.

Ponuda efikasnih i modernih motora

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i Novi C4 nudi potpunu gamu pogonskih sklopova. Učinkovita ponuda idealna je za zadovoljavanje potreba svih korisnika.

Novi ë-C4 - 100% ëlektrični:

 • Jedan 100% električni motor: 136 KS (100 kW) - Baterija 50 kWh.

Novi C4:

 • 5 Euro 6d benzinskih motora: PureTech 100 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S 6-brzinski ručni mjenjač, PureTech 130 S&S EAT8, PureTech 155 S&S EAT8 i PureTech 155 EAT8 – samo za međunarodna tržišta,
 • 2 Euro 6d dizelski motori: BlueHDi 110 S&S 6-brzinski ručni i BlueHDi 130 S&S EAT8.
Novi ë-C4 - 100% ëlektrični i New C4 opremljeni su s pomoćima u vožnji, s ne manje od 20 tehnologija posljednje generacije. To je kao i SUV-u C5 Aircross SUV, koji je benchmark za pomoći u vožnji kod marke Citroën: s novim 100 % električnim ë-C4 i novim C4, kupac je uistinu na putu za autonomnu vožnju!

Novi C4 je sada, dakle, dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine a cijene se kreću od 34.043 KM koliko treba izdvojiti za C4 sa Feel paketom opreme i 1,2 benzinskim motorom od 101 KS. Najpristupačniji dizelski model je C4 Feel sa 1,5 HDi motorom od 110 KS koji do registracije košta 37.607 KM. U Bosni i Hercegovini dostupan je i električni C4, kojeg je moguće dobiti od 69.718 KM. To je cijena modela Ë-C4 Feel sa električnih 136 konjskih snaga.

Citroën u ovoj godini punoj izazova planira u Bosni i Hercegovni prodati 50 primjerak novog C4 i 2 primjerka električnog ë-C4.