C-Auto d.o.o. - ovlašteni distributer i serviser vozila marke CITROËN za Republiku Srpsku.

Aktuelnosti iz C-Auto

Stigao je obnovljeni C3 Aircross

02.jpg
Osvježeni C3 Aircross dolazi sada značajno izmjenjen i obnovljen ali ne gubeći na svojoj posebnosti. Sada se ističe novi izgled prednjeg dijela, s novim ukrasnim elementima ali i veći nivo udobnosti unutra.

Ovaj kompaktni SUV zadržao je svoju siluetu, povišen položaj na cesti i zaštitne elemente, ali je promijenio osobnost potpunim redizajnom prednjeg dijela koji sada odiše snažnijim karakterom i naglašava status vozila.


Sa gotovo 330.000 primjeraka prodanih od njegovog puštanja u prodaju krajem 2017. godine, C3 Aircross nastavlja svoj pohod u vrlo konkurentnom segmentu. Kupci su se uglavnom odlučivali za bolje opremljene verzije (62 % je odabralo paket opreme Shine), što je dobar snažan pokazatelj privlačnosti modela.

Novi C3 Aircross naglašava svoj izgled uz potpuno redizajniran prednji dio koji sada odiše snažnijim karakterom i naglašava njegov SUV izged. Novi potpis marke CITROËN za 2021. na prednjem dijelu vozila inspiriran je konceptnim automobilom CXPERIENCE, a prvi je put uveden 2020. godine na novom C3.

Taj se novi izgled prednjeg dijela uočava već na prvi pogled, naročito zahvaljujući novom potpisu prednjih svjetala. Dvostruki hromirani ševroni sada se produžuju prema LED svjetlima po uzoru na novi C3 ili novi C4, ali s nešto snažnijim linijama. LED svjetla pružaju još bolju osvijetljenost i veći nivo sigurnosti te stvaraju osjećaj zaštićenosti u vožnji. C3 Aircross također ima novu masku s jedinstvenim geometrijskim uzorkom, a nova zaštitna obloga srebrno sive boje koja sadrži umetke u boji dodatno naglašava njegovu robusnost.

Novi C3 Aircross razvija svoju ponudu personalizacije kako bi udovoljio svim potrebama i željama svojih kupaca i ponudio im jedinstven SUV izraženog i prepoznatljivog dizajna koji odražava njihov karakter. Tako je ponuda personalizacije za vanjski izgled proširena i sada sadržava čak 70 mogućih kombinacija koje uključuju:

  • 7 boja karoserije, uključujući 3 nove boje: Kaki sivu, Voltaic plavu i bijelu Banquise.
  • 4 paketa Color, uključujući 2 nove nijanse s luksuznijom obradom tekstura: Anodised Deep Red i Anodised Dark Blue. Paketi Color sadrže umetke u boji sa snažnim vizualnim detaljima smještene na bočnim krajevima prednje zaštitne obloge, na kućištima retrovizora i na bočnom zadnjem staklu. To staklo naglašava novi potpis bočnog dijela. Karakterističan efekt žaluzina u boji upotpunjen je novim grafičkim pravougaonim elementom, zavisno o odabranom paketu Color: efekt žaluzina u reflektirajućoj hromiranoj verziji (hromirani ukras zadnjeg stakla) za pakete Color Shiny Black i Anodised Dark Blue, pravougaoni bijeli element za pakete Polar White i pravougaoni narandžasti element za paket Anodised Orange.
  • 2 boje krova po izboru: bijela ili crna.

C3 Aircross nudi nove točkove od 16" i 17" s još posebnijim izgledom i dinamičnijim dizajnom, a obje su opcije dostupne u sjajnoj ili potpuno crnoj izvedbi, pa kupac može izabrati između profinjenijeg ili snažnijeg izgleda.

Kvalitetnija ponuda personalizacije dostupna je i za unutrašnjost, pa su tako na raspolaganju 4 različita stila uređenja od kojih svaki ima vlastiti identitet koji može udovoljiti svačijim očekivanjima i željama.

Serijsko uređenje unutrašnjosti jednostavno je i pročišćeno, a dolazi sa sivim presvlakama sjedala u kombinaciji s teksturiranim sivim ukrasnim elementima na armaturnoj ploči.

Stil Urban Blue pridonosi modernosti i stvara osjećaj ugodnosti prilikom boravka u vozilu te suptilno kombinira, stvarajući pravi sportski ugođaj, plave presvlake i plavu tkaninu s efektom kože te poprečnu traku na gornjem dijelu naslona sjedala s uzorkom ševrona i traku na armaturnoj ploči od plave tkanine s efektom kože.

Stil Metropolitan Graphite luksuzan je i ide ukorak s trendovima, a kombinira presvlake boje grafita s efektom kože sa sivim prošaranim presvlakama. Sve to usklađeno je s poprečnom trakom na gornjem dijelu naslona sjedala u boji svijetlog drva i trakom na armaturnoj ploči od sive prošarane tkanine.

Profinjeni stil uređenja Hype Grey nudi kombinaciju sivo zelene kože i crne tkanine s efektom kože, a s time je usklađena traka na armaturnoj ploči od sivo zelene kože i poprečne trake na gornjem dijelu naslona sjedala s uzorkom chevrona.

Novi C3 Aircross i dalje nudi izuzetnu prilagodljivost, prostranost i prozračnost, te na taj način pruža još veću razinu udobnosti u vozilu i svestranosti upotrebe. Zahvaljujući kompaktnim vanjskim dimenzijama od 4,16 m koje mu omogućuju dobru upravljivost i okretnost, C3 Aircross nudi jednu od najprostranijih kabina u svom segmentu.

Osim izuzetne prostranosti, uključujući velik prostor za noge u zadnjem dijelu i prostor za glavu, novi C3 Aircross nudi i vrhunsku prilagodljivost zahvaljujući klupi u dva zasebna dijela koja se može pomicati za 150 mm, kao i mogućnosti preklapanja suvozačevog sjedala kako bi se dobila tovarna dužina od 2,40 m i time omogućio siguran prijevoz vrlo dugih predmeta (namještaj, sportska oprema itd.). Zapremina prtljažnika može se povećati s 410 na 520 litara kada se zadnje sjedište pomakne prema naprijed, a kada se zadnja klupa sklopi, može se povećati i do 1.289 litara.

Novi C3 Aircross ima sve tehnologije kojima se osigurava još sigurnija i bezbrižnija vožnja. Konkretno, ima novi veći ekran osjetljiv na dodir od 9’’ koji pruža bolju ergonomiju, bolju čitljivost informacija i praktičniju upotrebu. Novi, kvalitetniji ekran omogućuje bolju upotrebu navigacijskog sistema Citroën Connect Nav ili funkcije Mirror Screen koja je kompatibilna s protokolima Android Auto i Apple CarPlay. U vozilu je dostupno i bežično punjenje za pametne telefone te usluga Citroën Connect Assist.

Novi C3 Aircross ima 12 intuitivnih tehnologija za pomoć u vožnji koje svakodnevni život čine lakšim i omogućuju da svaka vožnja bude jednostavna i sigurna. Tehnologije povezane sa sigurnošću su head-up ekran u boji koji omogućujue da vozaču u vidnom polju budu dostupne informacije korisne za vožnju, prepoznavanje saobraćajnih znakova i preporučivanje brzine, automatsko kočenje u nuždi ili automatsko uključivanje dugih svjetala. Tu je i oprema koja pojednostavljuje svakodnevni život, poput otključavanja i pokretanja bez ključa, sistema za pomoć pri parkiranju Park Assist ili kamere za vožnju unazad s tehnologijom Top Rear Vision koja omogućuje prikaz prostora iza vozila na ekranu osjetljivom na dodir.

Da bi naglasio svoj SUV karakter i bio prilagođen svim terenima, novi C3 Aircross nudi Grip Control uz Hill Assist Descent, sistem koji mu omogućuje da se izvuče iz gotovo svih situacija, bez obzira na vanjske uslove. Taj mu sistem omogućuje prilagođavanje vučne sile prednjih točkova u skladu s vrstom podloge i održavanje brzine na nizbrdici, čak i na vrlo strmim nizbrdicama.

Novi SUV C3 Aircross dolazi s gamom efikasnih i snažnih benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi motora: PureTech 110 s ručnim mjenjačem sa šest stepeni prijenosa, PureTech 130 s automatskim mjenjačem EAT6, BlueHDi 110 s ručnim mjenjačem sa šest stepeni prijenosa i BlueHDi 120 s automatskim mjenjačem EAT6.