AIRDREAM

AIRDREAM, EKO-POTPIS

Kao odgovorni proizvođač vozila, mi smo vodeća marka u Europi u pogledu niske emisije CO2. Godine 2007., ističući svoj dugoročni angažman na području zaštite okoliša, Citroën je lansirao vlastiti eko-potpis: Airdream.

Da bi dobila oznaku Airdream, vozila moraju zadovoljiti tri kriterija:

  1. Niska emisija CO2. Modeli imaju emisiju ne veću od 140g CO2 po kilometru.
  2. Vozilo treba biti proizvedeno u tvornici s ISO 14001 certifikatom. Sve tvornice zadovoljavaju standarde ISO 14001 certifikata (manja emisija ispušnih plinova, stalno poboljšanje, itd.).
  3. Iskoristivost mase vozila na kraju vijeka trajanja je 95%. Sljedivost, iskoristivost i rastavljanje. Svi koraci su uzeti u obzir kako bi se iskoristili materijali vozila za dobivanje energije.

Vodeća europska marka

Citroën je referenca u grupi koja je na vodećem mjestu u Europi u pogledu niske emisije CO2. S vozilom Citroën C1, koje ima emisiju od samo 106g CO2/km, Citroën predvodi na području ekoloških i ekonomičnih vozila s tržišnim udjelom od 23% u segmentu vozila s emisijom CO2/km od 110g ili manje.

U poretku koji je objavila francuska Agencija za okoliš i obnovljivu energiju (ADEME) u 2009. za prodaju u 2008., Grupa PSA Peugeot Citroën je zauzela prvo mjesto među proizvođačima vozila u Europsi s prosječnom emisijom CO2 od 140 g/km.

Ključni dio naše strategije je razvoj tehnologija koje štite okoliš, kao što ilustrira široka primjena Common Rail sustava HDi dizelskih motora. Navedeni motori smanjuju emisiju CO2 za 20% u usporedbi s konvencionalnim motorima.